home sweet home

Nu är jag hemma från stockholm och jag kan säga att den där lilla trippen till storstaden var välbehövlig. Kan man koppla av i stockholm? Svar: jaa!! Skönt att bara komma bort från allt. Att få vara på en annan plats än vanligt, då har jag som lättast för att koppla av ordentligt!

Det blev en del inhanndlade kläder och annat men inte så mycket som jag hade hoppats på! Jag handlade inte ens upp alla pengar jag hade med mig, vad var det för fel liksom? men en jacka, mössa och halsduk, strumpbyxor x4, kjol, tunika, blusar, koftor, byxor, väska, örhängen, hårband, smink och lite annat, det är väl inte så illa ändå kanske.

På tisdagen när vi kom upp åt vi lunch med pappa gyalog, sen gick vi i affärer, gick i affärer och gick i affärer. Sen bar det av hem till ebbas brors lägenhet på kvällen och jag slocknade direkt efter Ugly Betty i soffan, helt klubbad!

Onsdagen spenderades såklart också i affärer men jag hade skitsvårt att hitta någonting och blev på grund av det, ryggont, fotont och huvudvärk väldigt sur. Men det blev okej när vi satte oss på ett fik och ebba petade bort bärfrön med en tandpetare från mina tänder. Dumma moodie!
Sen blev det High School Musical 3, grät liite bara! Bra film, kanske extra bra för att jag kände mig lite mer känslosam den dagen än andra.
Efter filmen inträffade den den mest hemska händelsen i hela mitt liv! Ebba och jag skulle åka hem till lägenheten och är på väg till tunnelbanan när Ebba ropar " jag hör att den kommer nu Sofia, spriiing!" Jag men sjukt hala skor börjar springa lite sakta samtidigt som jag ser Ebba springa längre och längre ifrån mig. "Ebba du hoppar inte på det där tåget utan mig, okej!?" Men såklart hörde inte hon det, så jag såg henne hoppa på tunnelbanan, såg dörrarna stängas och tåget åka iväg, utan mig! Där står jag alldeles ensam, har aldrig innan i mitt liv åkt tunnelbana, vet inte ens vart jag ska eller vart jag är! Himlans roligt!
Men jag kom rätt sen i alla fall och när jag kom fram kunde inte Ebba sluta skratta, hemsk kvinna det där! Tur att jag tycker om henne ändå.

Sen i alla fall så var det bara torsdagen kvar och vi släpade runt på våra jävla resväskor i alla affärer. Träffade Tilda gjorde vi!<3  Efter den sista shoppingrundan satte vi oss på ett fik och åt lite macka innan vi åkte hem! Och sen väl hemma så var det läskigt mycket snö, hur kom det sig kan man undra!

Nu har jag sovit i min egna säng inatt och fått mysa med min mamma, färgat syster ysters hår och lagt i min hårbotten. Och I eftermiddag blir det fika med Ballan, och kvällen spenderas med Elin, Emma och Sanna som jag inte har träffat på läänge! Extra mysigt!! <3  Nu är det bara Fabbe som saknas, som jag inte har träffat på typ en månad eller mer, extra ledsamt! Men jag överlever!

Pussochhej!

Jävla E-ämnen

Var på en av Tommy Svenssons föreläsningar, "äter vi bensin" igår! Alla borde gå och lyssna på honom alltså för han har SÅÅ mycket bra att säga! Han pratar om tillsatser och skit i mat och vad det gör med vår kropp. Tänk er, om vi stoppar i oss mat med fler kemiska ämnen som kroppen inte känner igen, jo men då är det väl klart att kroppen säger ifrån! Vi åt inte sån här skit för hundra år sen, då är det inte meningen att vi ska göra det nu heller!

Sötningsmedlet aspartam som finns i de flesta lightpreodukter blir till metanol i kroppen, alltså ren träsprit, det kan man ju tänka sig hur bra det är. Eller sukralos, det kan försämra och slå ut vissa organ i kroppen som i sin tur kan leda till till exempel elallergi.

Varför ska det finnas potatisarom i chips? Chips ska vara gjort på potatis då behövs det inte 30 kemiska ämnen för att det ska få en potatissmak! Varför står det inte bara grädde till exempel på innehållsförtäckningen på Kelda minimat, det gör det ju på arlas vanliga vispgrädde. Varför tillsätta gräddarom och de där alla konstiga ämnen som de slänger i?

Jag skulle kunna skriva ganska mycket om det här men det hinner jag inte för nu ska jag åka till stationen för att dra vidare till stockholm! men om du får chansen att lyssna på Tommy Svensson, så gör det , det är värt varenda minut!

<3

BLONDINBELLA HAR BÖRJAT BLOGGA IGEN!!!
Det är det bästa med den här söndagen ! Äntligen någonting kul att läsa igen, hej då kenza, nu är bella tillbaka !

Måste bara skriva om en sak som jag blev väldigt arg på förut, jävla vikt! Läste hur mycket massa tjejer och killar vägde, det var någon som hade skrivit något i stil med "skriv eran vikt och längd här så jag vet vad som är medel för alla här" (typ) och det var någon på 173 cm och 48 kg här och någon på 43 kg där. Trött man blir när man läser sånt. Kan inte bara allting som har med vikt att göra läggas ner? Det finns ingenting som är normalt längre, antingen är man för tjock eller så är man för smal. Slå på tv:n, det finns bara program om hur feta alla är i dagens samhälle och om hur man ska göra för att gå ner i vikt. I tidningarna, hur många smala tjejer finns det inte där egentligen?

Igår när jag och mamma var inne på kapp ahl gick vi över på den där avdelningen som är för större kvinnor ni vet. Skyltdockorna var fan smalare än mig. Är det meningen att jag ska gå på avdeleningen för större och leta kläder då när jag i själva verket har typ stl. M? Fan vad sånt här kan göra mig arg !! Nu får fan alla lägga ner med allt snack om vikt!
Och jag ska äta! En fet portion med riktig mat, spaghetti och köttfärsås ska det bli! Så det så !

Härliga lördag

Jag älskar denna dagen ! Och jag älskade gårdagen ! Det är så härligt !

Det blev det massa mys med anna, tilda och jossan igår och det var bäst! Så himla bästiga klasskompisar jag har!
En het natt med flera tjejer i samma säng, mysigt värre! ;)
Gick upp allmänt tidigt idag för att ta (typ det ända) tåget från sävsjö till nässjö, och sen tåget från nässjö till tranås där jag mötte min kära mor ! Vi hoppades på att vinna lite lyxshopping för 20 000 men sån tur hade vi inte, vinsten gick till någon annan lycklig kvinna !

Nu har jag kommit ut till sommen och ligger här i soffan hos pappa och fläskar cheezballz, det är faktiskt okej! man får, så det så!!

Helt sjukt vad det blir mörkt tidigt nu ju ! När klockan var sju förut kändes det som hon var typ elva !
Men inatt ställer vi om klockorna allahopa, så får vi en timmes extra sömn ! Häärligt !


nej nu hatar jag inte hemmakväll

Mysigt med lite high school musical 2 igår kväll, det blev rätt till slut och vi fick ett litet plåster på såret faktiskt!
Idag har vi haft temadag i skolan, vilket var ganksa roligt fakitskt. Fast vi hade värsta lama läraren som inte gillade ebbas knark-läppsalva! Konstig kvinna!

Jag kan berätta att våran lägenhet är STÄDAD nu ! Så himla skönt! Grattis till Ebba Gynekolog som lyckades bra med sitt livs första badrumsrengöring, eller vad vi nu ska kalla det. Jag och matilda var duktiga och städade köket och hallen. Till och med så är det våttorkat överallt, riktigt härligt att gå utan strumpor nu!!

Min mamma var här och hälsade på en stund nu innan hon åkte på möte med ME-folket, hon är snäll !
Snart kommer hon tillbaka och ska hämta lite grejer, då blir det hej då till datorn bl.a så jag slipper släpa på den på tåget hem på lördag.. Jag får försöka klara mig utan den ikväll helt enkelt, det ska nog funka.

Fy vad jobbigt med lov alltså, sjukt svårt att veta vad man ska ta med sig för kläder hem, jag vet ju inte vad jag vill ha på mig på måndag liksom, till exempel. Jag packar alltid för mycket ! Dessutom ska Ebba och jag åka till Stockholm tisdag till torsdag vilket gör det hela  ä n n u  jobbigare, hur tusan ska jag veta vad jag vill ha på mig när vi är där? Jag måste verkligen packa smart för annars blir det snuskigt jobbigt att få med sig allting på tåget dit och hem. Dessutom måste jag ju ha plats i väskan för att få med mig det jag handlar där.. Shit det här kommer bli svårt ! Min fina, feta hårfön får nog stanna hemma...

Nog med klagandet! Något roligt är att jag ska till Jossan i Sävsjö (Jossan=roligt Sävsjö=mindre roligt) och äta kinamat och mysa med lite klasskompisar och några andra också kanske! Mysigt mysigt ! Sen blir det till att åka hem till Tranås och färga mammas hår innan hon ska på feeest och så ska jag färga systers hår också, så blir det bio också kanske, vem vet ! Det är nog dags att ställa om klockan i helgen också va, skönt i så fall, en extra timma att sova!

Nu ska jag packa det sista innan mamma kommer,
toodiloo !


hata hemmakväll

jävla otur att jag och ebba var och hyrde film på hemmakväll nyss och att vi fick FEL FILM I FILMFODRALET!!!!!
Extra kul att åka genom halva stan igen för att få RÄTT jävla film  !!!!!!!!!
(Extra arg och mensbarnig!!)

God natt

Jaha ja, då har man tvättat 6 maskiner tvätt, dammat hela rummet (till och med tv:n som är så jäkla tråkigt), dammsugat, ordnat om och dammat i garderoben plus vikt om alla kläder och i alla fall försökt lägga allt smink och alla hårprodukter lite fint. Så har jag faktiskt diskat också, och nu har jag precis kommit ut ur duschen och lagt mig i sängen i mina nytvättade lakan som nästan är varma fortfarande från torktumlaren känns det som, möjligtvis inbillning men det kan i alla fall inte bli bättre !

Nu ska jag försöka sova så att morgondagen kommer så fort som möjligt. Vi ska nämligen ha färgkurs heeela dagen med en kille som verkar vara världens skönaste och har dom ballaste skorna ! Kommer bli sjukt bra så nu kan jag inte vänta längre, måste sova!!

en hjälpsam tomtenisse tack

Ebba och jag bildar verkligen det absolut bästa tvätt teamet, ebba läser instruktionerna och jag trycker på maskinens alla knappar ! Extra smidigt ! Så nu är tvättningen i full gång, nu är det bara hela lägenheten som ska bli ren också!

Det satt nämligen en lapp på våran dörr nu i eftermiddag där det stod att hela lägenheten ska städas för terminens första städkontroll ! Lagom mysigt att typ göra rent avloppet !! Jag vet inte ens hur man gör, men ebba får väl fjäska lite för våran granne. Hon är bra på det har jag märkt ! Sen är det väggarna i badrummet, kylskåpet, spisen, ugnen och massa annat som ska göras rent också men det är väl bra att få en  s p a r k   i   b a k e n  (älskar uttrycket) antar jag. Speciellt vi, "som är värre än killar" som min kära sambo en gång sa.

Innan ebba (kors i taket) dammsög hade vi nog kunnat skrapa ihop en hel frukost från vårat köksgolv, så fräscht har vi det! Så om någon känner för att besöka oss någon gång, förvarna oss så vi kan städa lite ! Eller förresten, det behövs nog inte för vi kommer troligtvis inte göra något åt skiten ändå!

Är du dammalergiker eller blir allmänt äcklad av smuts, stanna hemma helt enkelt!

Nehe, hon i rummet bredvid dansar för fullt och jag blev lite inspirerad av den där städlappen så jag ska nog plocka iordning och damma lite i mitt rum, dammsuga lite och sen tänker jag nog vika ihop alla mina kläder snyggt i garderoben. Så måste jag bli kvitt min huvudvärk också.., och sätta på två nya maskiner tvätt ! Det blir en rolig kväll detta!


Suddigt

Någonting jag avskyr är såna som frågar hur det är och  l e k e r  omtänksamma när de egentligen bara är ute efter smaskig information att sprida ut.

Fast vad jag tycker är ännu värre än de som låtsas bry sig, är de som verkligen bryr sig på riktigt. Om jag öppnar upp mig för någon som verkligen bryr sig, då betyder det att jag någon gång kommer bli så fruktansvärt sårad. Hur älskad man än är och hur mycket man än älskar någon tillbaka kommer man alltid såra, och man kommer alltid bli sårad. Inga undantag !

Är det lättast att inte låta någon komma nära? Att låta de falska personerna slänga ur sig sina betydelselösa frågor för att slippa fula ärr? Ska man ta efter och vara lika falsk som dom så att man själv inte gör någon skada?

Eller ska man öppna upp sig helt och fullt för de som verkligen betyder, blotta sin själ? Tillåta andra att ta ett steg in i ens liv? Verkligen tro på att allt positivt man kommer uppleva ska vara värt det medföljande fallet? Verkligen tro på sig själv, tro att man är stark nog att klara smällarna, att man bara växer och blir starkare av motgångar?

Hur är det egentligen att vara någon som faktiskt inte bryr sig om någon annan än sig själv? 
Som samtidigt ska ha flest "vänner" att pumpa på information och skvaller? 
Någon som inte förstår innebörden av "jag älskar dig"?

hallå liksom

Vad sjukt, jag såg nyss en mygga flyga förbi dataskärmen !!!!!!!!!
Borde inte dom vara döda nu?

Frisörlycka

Jag kom just på en ganska rolig sak som jag gjorde omedvetet på en av våra hantverkslektioner igår. Vi pratade om arbetsmiljö och säkerhet och kom då in på en diskusion om olika hjälpmedel för frisörer, som kan förebygga arbetsskador. Det började pratas om träning, mjuka golv, korrekta skor, höj- och sänkbara stolar, punktutsug m.m och sen kom vi in på fönar. Våran lärare berättade att hon fått testa en ny fön som knappt vägde någonting och som inte lät speciellt högt alls. När hon sa det kom jag på mig själv med att verkligen l e. Undra egentligen hur en fön kan kan göra mig så glad. Men det är ju verkligen bra med bättre redskap och produkter för faktiskst så är medelåldern för frisörer idag 27 år.

Det är lite skrämmande att frisörer lätt kan drabbas av skador så som eksem, problem med att bli gravida, problem med luftvägar, värk i axlar, nacke, rygg och knän för att bara nämna några. vattnet de är i kontakt med många, många gånger under sina arbetsdagar torkar ut händerna, gör att de spricker och blir mottagbara för bakterier och kemikalier. Och visste ni att gummihandskarna som ska skydda vid t.ex färgning och permanent bara skyddar de första 10 minuterna innan de börjar släppa igenom alla  gifter rakt in i händerna.
 
Statiskt arbetande muskler, onaturliga kroppspositioner, felbelastningar, kemikalier, ja det är mycket som påverkar kroppen och det var mycket sånt jag inte tänkte på när jag sökte till frisörprogrammet. Men jag ska ta mig tusan kämpa och hoppas på att allt går vägen. Det finns ju mycket positiva saker med yret och man klarar faktiskt allt bara man vill !!



I'm miss lonely

här sitter jag, alldeles ensam i en lägenhet som ekar samtidigt som alla andra antingen är hemma hos sin familj och äter r i k t i g mat, eller så är de på hotellet och festar loss !

Vi stylade nässjös modevisning idag och då var det så att man fick en inträdesbiljett till hotellet där det troligtvis är fullt ös ikväll. Men lilla jag som inte fyllt arton fick nöja mig med en biobiljett och får därför tillbringa lördagskvällen framför datorn ! 

I alla  fall så blev modellerna jättefina och jag är faktiskt stolt över oss. Lite tråkigt dock att det inte var lika många snygga killar den här gången ;)

Nu ska jag se om det går någonting bra på tv som kan liva upp resten av min kväll...

Puss och så då!


 


En halvtimma kvar !

den snyggaste Bellan jag känner kommer till mig idag. om en halvtimma exakt nästan ska jag möta henne på stationen!!!!
Jag ska klippa henne lite, och ebba ska färga mitt hår (och gör hon inte det så kommer jag inte ge henne sina mediciner ikväll och så kommer jag slå henne) sen ska vi åka till jessica och äta kinamat och kolla på idol och efter det ska vi och hem och bella och jag ska mysa och kolla på film!
Imorgon blir det styling och modevisning, så nu vet ni !
Toodiloo !


Varför vill man alltid ha det man inte kan?

Guuud vad jag bara skulle vilja bleka ner mitt hår just nu och färga det  s å  j ä v l a  l i l a !!!!
Så skulle det vara väldigt mysigt om jag hade haft rakt hår också, med en kort frisyr och en sjukt graderad nacke !

Glass + OC = bäst

Jag&Ebba har funnit våra bästa kompisar i hela världen, Ben&Jerry ! <3
Synd bara att man kan få lite sådär för mycket av dom så man liksom mår illa,
det tar vi ett knäckebröd på !


Höst höst höst

Hallå, är det inte lite skönt med höst när man tänker efter ? Alla bara klagar nu på att det är så tråkigt väder, och visst jag är inräknad i dom "alla" också men ibland är det faktiskt riktigt mysigt. Bara det inte regnar så är det helt okej. Alla fina löv (som min mamma säger) och att kunna gosa ner sig i en varm filt och titta på film, för det får man! Eller bara tända massa ljus! Och är det inte skönt att somna när det fakitskt är mörkt ute ? Sen är det ju en annan sak att man går upp när det är mörkt också men det ska vi inte gå in på!

Just nu är hösten ganska mysig, och då menar jag verkligen just nu, för imorgon kommer jag troligtvis inte säga samma sak när jag ska cykla i tunna leggings, utan vantar i bitande kyla ner till stationen för att ta tåget till praktiken!

"Tre systrar och en mamma" kanske

Ebba är elAk och lämnar mig nu i kväll alldeles ensam med en bok som jag måste, men verkligen inte orkar läsa. Fruktansvärt grymt tycker jag ! Men jag har faktiskt dammsugat här hemma, duschat och bäddat både Ebbas och min säng så jag tycker att jag är värd att titta på en film nu och ta tag i den där boken lite senare istället.

Fy vad jobbigt det är att städa egentligen! Dammsuga är så fruktansvärt tråkigt för först måste man plocka upp all skit man har på golvet innan man kan börja, och sen står man där och sliter och rycker alldeles för hårt i slangen så man får hela tunga mackapären på hälen och trots allt slit så känner man ändå hur mycket äckligt damm och grus det är kvar på golvet efteråt. Det är så jobbigt när man bor tre personer i en och samma lägenhet och inte har något smart städschema eller något att gå efter. Det har blivit dammsugat ordentligt här 3 gånger sen vi flyttade in den 17 augusti eller vad det kan ha varit, och det är jag som har dammsugat alla tre gångerna. Men jag menar, hur äckligt är det inte? Tre gånger på två månader. BLÄ! och det är så äckligt i köket så man bara vill kräkas! Men en liten insats har jag ju gjort idag i alla fall, all städning är ju faktiskt inte upp till mig att sköta.

Nu är jag värd en film så
Tjingeling !

konstig sambo !

Fy bubblan vilken dag, kom hem från skolan för ungerfär fyrtio minuter sen... Det var information för niorna idag så vi var tvugna att stanna till typ nio, inte det roligaste. Någonting mer som inte är så kul är att mina fötter gör fruktansvärt ont efter en hel eftermiddag i klackar ! Men det har varit en mysig dag i alla fall, trots att vi inte hade några bokningar på kundpasset, inte en enda! Ingrid sa att hon inte varit med om det någon gång på de femton år hon har jobbat på skolan, konstigt ju. Men det var väl bra för oss i och för sig för då kunde vi fixa våra hår så vi var extra snygga när alla nior med föräldrar kom !

Efter att vi fixat håret och gjort iordning allting inför kvällen blev det pizza till hela klassen från Rolles pizzeria vilket var väldigt uppskattat. Sen efter det kom det massa människor och vi gjorde absolut ingenting. Treorna hade kundpass, fyra av tvåorna skötte informationen i vår teorisal och vi andra gjorde i princip ingenting förutom att stå i cafeterian 45 min var... Men det var mysigt att efter det bara sitta i bedömningsrummet och vila fötterna !

Måste dock berätta om dagens roligaste händelse innan jag går och lägger mig. Det inträffade när Ebba och jag gick hem i eftermiddags och skulle byta skor, då gick vi upp i trappuppgången, Ebba tog täten och sen bara slet hon upp dörren och skulle precis kliva in när hon upptäckte att det inte var våran lägenhet ! Jag trodde jag skulle dö av skratt ! Rolig tjej jag bor med !

God natt och sov gott och så då, för det ska jag göra !

RSS 2.0