Dags att byta bild kanske

Varför är jag så fruktansvärt osportslig? Jag är nog född så för jag har alltid hatat och alltid varit läskigt dålig på alla sporter enda sen jag var liten ! Jag var den där tjocka tjejen som bara var allmät klumpig och klantade sig vad hon än gjorde. Jag kunde aldrig få bollen i hål på golfbanan, snubblade på min egen innebandyklubba på innebandy träningen och på idrottslektionerna var fotboll mardrömmen... och det är den än idag.

Jag vet inte varför men jag är bara så frukatansvärt sämst på allting som har med bollar och kondition att göra! Alltid är jag underlägsen på idrotten i skolan, och därför blev det så tråkigt när vi hade idrott med killar idag när vi spelade lacrosse och jag var 100 gånger sämre än alla andra. Och så är jag så himla töntig så jag bara ger upp och inte engagerar mig när det är någonting jag inte är bra på. Fy vad tråkig jag är.

Men sen är det en sak som jag kom att tänka på idag under idrotten. Varför är killar såna tävlingsmänniskor? De går in stenhårt för alling som har med tävlingar att göra oavsett om det bara är menat som lek ! Jag fick en liten flash back idag fakitskt när killarna på vår idrottslektion som vi så vänligt låtit dom vara med på började spela  enbart mot sig själva och totalt struntade i oss tjejer. Eller i alla fall kändes det som så eftersom jag som suger bara gav upp när alla andra visade sig bättre än mig.

Så var det alltid när man var 10 och hade idrottslektion, killarna tog allting på blodigt allvar och glömde helt bort att vi tjejer överhuvudtaget existerade! Jag har inte haft idrott med killar sen jag gick i femman så det var lite kul att se idag att dom fortfarande på idrotten är precis som när dom var små ! Klart att det finns tjejer som är tävlingsmänniskor också men jag är inte en utav dom, och det står jag för ! Jag leker helst lite och fånar mig, så slipper jag skämmas om jag försöker göra någonting bra men misslyckas ;)


min man

Varför ska det alltid strula för mig när jag ska tvätta ?
Första gången då fanns inte min nyckel inne och han som var i recepteionen kunde tydligen inte hjälpa mig så då kunde jag inte tvätta överhuvud taget. Andra gången hade personen som skulle jobba i receptionen glömt bort att det var hennes arbetsdag så då kunde jag inte heller få min nyckel. Tredje gången, ja då fick jag en trasig tvättmaskin och nu när jag skulle tvätta så är det väl klart att någon annan tvättar i mina maskiner ! jag blir så trött !

Skön dag idag i skolan i alla  fall med föreläsning, slapp samhäll, klipplektion då vi bara gjorde iordning dockor inför informationsdagen för niorna på ondag och sist tävlingsteknik. Nu har jag äntligen kommit på hur jag ska föna herrfrisyren!
Och sen måste ja bara säga att jag har en så omtänksam samhällslärare som så snällt förklarar för mig att om en kille säger att han vill följa med mig hem på te så är det inte alls teet han är ute efter. Sen sa han också att jag inte skulle gå på kommentaren "jag vill inte ha sex, jag vill bara kela lite". Han är så snäll så ! Han undrar visst hur det kommer gå för mig på krogen sa han ! Bättre samhällslärare kan man nog inte få tror jag ;)

Dans dans dans ikväll, kanske skriver ett meningslöst inlägg till efter det om jag får tråkigt.




Jag ska slå den människan som uppfann pengarna !

Vad jag hatar att  a l l t i n g , precis a l l t i n g  handlar om pengar ! Pengar är fan det värsta jag vet, jag hatar dom!

"Ska vi åka och shoppa?"
"Jag kan inte, jag har inga pengar..."

"Ska vi ta en fika på stan?"
"Jag kan inte, jag har inga pengar..."

"Ska vi hyra en film och flöta godis?
"Jag kan inte, jag har inga pengar..."

Jag kan inte göra någonting! Jag kan inte ens handla mat förän jag får pengar nu den sista... Jag får helt enkelt leva på det jag har i frysen vilket i princip är : kycklingburgare och pommes... Fast det är visst inte alls långt kvar till månadsskiftet såg jag nu! Gud vad skönt!

Hoppas nu bara att allting löser sig med mammas och pappas diskussion om ekonomin när det gäller att ha mig boende här i Nässjö. Fy vad jobbigt det är att höra båda deras historier och åsikter och att sitta i mitten av allting när dom inte kan kommunicera med varandra. Det blir bara missförstånd hela tiden och massa skitsnack. Där sitter jag mitt i smeten och kan inte göra ett smack förutom att lyssna på deras gnäll om hur jobbigt det är. Men tror dom inte att det är jobbigt för mig? Att höra min pappa säga massa taskiga saker om min mamma och tvärt om det är inte det roligaste...och att hela tiden höra hur lite pengar dom har och veta att man är en av orsakerna till det, det mår man inte heller speciellt bra av. Det tar på krafterna och jag känner hur energin minskar, jag orkar inte längre men 
j a g   v i l l  i n t e  f l y t t a  h e m !

"Det är bara pengar Sofia, det är klart att du ska flytta !"
  sa min pappa för tre månader sedan, jag undrar om han fortfarande tycker att det var en så bra idé...

stylingkurs

Nu sitter jag här och tittar på idolavsnitten från den här veckan som mamma har spelat in åt mig (är det inte jobbigt att top model och idol går samtidigt) Och vet ni, hannah med h på slutet har fixat en kurs i styling åt våran klass med en av dom som ska styla idol-artisterna i direktsändningarna ! Hur sjukt kul är inte det ? Grejen är bara den att det är i Alingsås vilket betyder bensinpengar, matpengar o c h pengar för kursen! Så nu ska jag fjäska för min mamma och pappa, se lite sådär extra gullig ut så att dom känner att dom bara måste bidra med lite pengar ! Vem vill inte lära sig massa bra styligtips liksom, det är ju faktiskt sånt som jag kommer ha väldigt mycket nytta av. Lite synd bara att kursen inte är förän i december och vi har en modevisning att styla redan om två veckor. Fast vi klarade ju det galant sist så det är väl klart att vi kommer fixa det den här gången också !


Jag måste bli bättre på att gråta

Varför ska man jämt få ont i huvudet när man gråter? Där ligger man i mammas  knä och torkar tårarna som sprutar samtidigt som man stammar fram en mening med sjuhundrafemmiljoner hårda, hastiga andetag. Varför ska man få ont i huvudet för det! Eller varför känner man sig alltid så jävla dum när man gråter inför någon? Jag tycker verkligen att det är jättejobbigt att brista ut i gråt framför andra, det känns som att jag bara är allmänt jobbig som bombaderar någon med mina problem när den personen säkert har egna bekymmer att lägga sin energi på. Men egentligen ska man ju prata om problemen, och man ska gråta över dom och framför allt så ska man låta någon man litar på lägga armarna kring en och trösta tills ögonen är helt torra, för inte förän då kan man kontrollera känslorna och börja bearbeta smärtan ! Det som suger bara är att kroppen ska vara så slutkörd efteråt, men det är väl klart att alvedon måste tjäna på någonting annat än mensvärk och feber...

Jefafa

Otur för mig att jag glömde min matlåda hemma idag när jag åkte till praktiken, och otur för mig att jag inte hade några pengar att köpa mat för utan jag fick rassla fram lite mynt ur väskan och köpa två bananer på pressbyrån innan jag hoppade  på tåget ! Dock tur för mig att min handledare hade tagit med sig extra mycket mat idag så jag fick smaka  lite av henne, sen blev jag faktiskt bjuden på en bulle av en kund och efter det fick jag sluta och åka hem tidigare så att jag skulle hinna plugga till mitt samhällsprov imorgon. Men jag fattar helt seriöst ingenting, ebba och jag satt just ute på balkongen och skulle plugga lite men det slutade med lite good shit och dunhaaaam.com !
Nu ska jag nog ta och städa lite, det ser förjävligt ut på mitt rum (kläder och ledsna hårstrån på hela golvet :()
Toodiloo!


Döda min träningsvärk !

Igår hade  Ebba och jag allmänt mys hela kvällen ! Vi gjorde  lite te, virade in oss i gosiga filtar och satte oss på balkongen och bara pratade. Efter det blev det en kort promenad och väl hemma gjorde vi ansiktsmask, målade naglarna, kollade top model och till sist blev det ett avsnitt av  OC.
I morse fick jag ett kort besök av Vero, Hilma och Jossan innan vi tillsammans gick till skolan för att promenera brinellmaran, vilket betydde 1,1 mil i lera (typ i alla fall) Eftersom jag är världens minst tränade människa så har jag sjuuuk träningsvärk efter idag och från i måndags, jag dööör ! Borde göra något åt detta alltså men jag är verkligen så äckligt lat så jag orkar inte. Jag nöjer mig med dansen, det är den enda form av träning som jag inte hatar !
Nu kom Ebba och jag precis hem från Jessimina. Pluggat inför samhällsprovet på fredag, ätit taccos, tittat på top model och smaskat frukt. Det får bli våran grej det här med taccos har vi kommit på, vi är så sjukt duktiga på att laga det alltså ! och älska sällskapet !!! <3
Nu ska  jag lägga mig i sängen och se om det finns något bra på tv, är inte det minsta trött, har bara ont i mina icke existerande muskler ! 

Natti natti  //          


          

osäkert

FY vad jag  h a t a r  att det är någon äcklig jävla gubbe som står utanför våran port jämt på kvällarna nu när det är mörkt ! och FY vad jag  h a t a r  att våran ingång är vänd bort mot gatan där ingen ser. Och vad jag  h a t a r  mest av allt är att i kombination med detta så är det dåligt upplyst och jag är fruktansvärt mörkrädd ! Det är ju inte meningen att jag ska vara livrädd varje gång jag kommer hem själv. Som nu ikväll till exempel när jag kom hem från dansen, då såg jag honom gå på vägen mot våran port när jag svängde in mot lägenheten, men jag tänkte bara att han skulle gå förbi så det enda jag gjorde var att sakta in lite så att han skulle hinna försvinna innan jag hoppade av min cykel, ställde den i cykelstället och låste den. Men nej nej, då ställde han sig precis utanför porten och ändå om han kanske inte är farlig så kände jag mig sjukt osäker, speciellt eftersom det var mörkt ute och jag var helt ensam... Så jag ringde Ebba bara för att prata med någon, men ändå kände jag hjärtat slå fortare och jag började fumla med nycklar och cykellås och tappa grejer och hålla på. Usch jag tycker verkligen inte om det, vad fasen ska man göra åt det liksom ? Jag har väl rätten att känna mig säker utanför mitt eget hem ? Nej jag kanske överreagerar !
Jag får trösta mig med att dansen är sjukt rolig och att vi har fått en extra  kvart på danslektionen!
                                                                                           
                                                                      



Våran kära kebabpojke

Eminas kommentar idag när Roland berättade att han fått en kebabstav (eller vad det nu var) i fingret måste uppmärksammas "Nej kebab är inte att leka med alltså"...
Nu har jag precis slängt i mig två kycklingburgare (börjar bli lite äckligt nu när det i princip är det enda som finns i frysen och äts typ varannan dag) och ska snart hoppa i träningskläderna, om man nu kan kalla mysbyxor och linne träningskläder. Men i alla fall, sen bär det av till "Jessimina" för att tillsammans med dom gå till dansen ! Härligt härligt !
Har jag ork ikväll efter jag har duschat så blir det nog att jag skriver lite till om mitt så fantstiskt intressanta liv !
Tjingeling så länge !

seriösa filmproblem

Fy vad jobbigt det är att jag aldrig har tid att sitta vid datorn på helgerna ! Det känns verkligen som att det är fullt upp hela tiden men samtidigt händer det ingenting... I fredags var jag hemma hos Julia och fikade (såklart, vad annars) och sen senare på kvällen hade vi lite nagelbad och pratade allmänt mycket som vi brukar göra. När jag slumrade till i soffan uppe hos henne insåg jag på att det nog var dags att gå hem.. I lördags fixade jag håret på julia och sen på kvällen åkte jag till bellan som fyllde år, lite fest blev det visst. Trevlig kväll som kanske gick lite snett mot slutet,. men i alla fall så var min mamma gullig och tittade på idol med mig från tvåtiden någon gång när jag kom hem tills jag somnade. Sen vaknade jag i soffan på söndagmorgonen ordentligt omstoppad i en filt eftersom min mamma inte lyckats väcka mig och därför inte fått in mig i min egna säng. Nu ikväll har mamma, jonte, jag och ewe varit ute och ätit, sen handlat lite mat och nu har jag packat upp min väska och funderar på att borsta tänderna och lägga mig i sängen och titta på film. Problemet är bara att jag inte vet vilken film jag ska titta på, miss secret agent 2 och october sky är båda nu vid nio och jag vill ju inte välja fel och titta på den sämsta av dom utan att ens veta om det. Kan inte tv-kanalerna ha olika dagar när dom visar sina filmer, då skulle man ju faktiskt kunna titta på alla ...



<3

Klipp och färg på praktiken idag! Kul att få göra någonting, och ännu kuligare att det blev väldigt bra  !
I alla fall, igår blev en jobbig kväll men allting löser sig väl så småningom... Och guuud vilken bra sambo jag har som kramar och lyssnar på det mest meningslösa och mesiga snacket som jag aldrig brukar prata om just för att det är så fruktansvärt töntig ! Men hon är bäst faktiskt ! <3
Kläder till skolfotot imorgon är bestämt äntligen och allting kommer från ebbas garderob men så blir det när man inte har några kläder i sin egen. Ebba har all möjlig bråte vilket resulterade i lite maskerad-time och en hel del fina bilder innan vi bestämde oss för att bli lite seriösa! Grymt snygga tjejer i bland annat leggings och body!
Nu ska jag gå och borsta bort vitlöksstanken från min mun, titta klart på top model och sen finns det inte mycket mer att göra än att vänta på att ebba kommer hem så jag har någon jag kan prata massa skit med !



...

Du var den bästa jag visste i hela världen ! Du var den som jag såg upp till mest av allt ! Jag drömde om att bli precis som du ! Hur kunde allting bara vända ? Nu har jag öppnat ögonen... Du sårar men verkar inte förstå det själv, hur kan du vara så blind... Jag tänker inte längre hoppas på att allting kommer bli som det var, jag blir bara onödingt besviken när mina förhoppningar slås i spillror gång på gång.
Fy fan vilken mes jag är !

Vilka problem

Skolfotografering på fredag vilket gör att jag får panik... Vad ska jag ha på mig ? Hur ska jag ha håret ? Hur mycket smink ska jag använda ? Jag blir så jobbig vid såna här tillfällen ! Så därför ska ebba platta mitt hår nu och se hur det ser ut med mitt löshår, samtidigt ska vi börja titta på andra säsongen av OC, och efter det blir det till att rota igenom hela min garderob och hela ebbas gardarob i hopp om att hitta någonting smickrande..
Hööörs seeeenare förhoppningsvis !

någon som vill dammsuga min hall ?

Helt seriöst så är OC min nya favoritserie, varför tittade jag inte på det när det gick på tv ? Älska allt jäkla drama med skillsmässor hit, giftemål dit, lite slagsmål här och några gayiga  pappor och gravida sjuttonåringar där så det känns som att man har det ganska bra ändå. Och älska att man blir så avundsjuk på deras kläder och fina hår. Dock lite jobbigt att dom ska vara sådär mysigt gulligullkära hela tiden, pussa lite på mig också hallå ! Och Ebba också ! Ge oss lite kärlek och lite värme när vi har mens och urinvägsinfektion och känner oss allmänt nere ! Jo, OC blir det ikväll, lite top model också, plus att det står hemmagjorda vitlöksbröd på menyn till kvällsmat ! (Nu är det bara en dammsugad hall som saknas)




Äckliga män

"Titta toaletterna i omklädningsrummen sen efter idrotten så att dom inte är låsta för det är en kille som låser in sig där och kommer ut när ni tjejer står i duschen"
Det var vad vi fick höra idag av våran idrottslärare ! Hur sjukt är inte det ? Seriöst så blev jag lite chockad, vilket fakitkst är ganska konstigt. Egentligen borde man inte bli förvånad över någonting längre, den ena saken är sjukare än den andra, allt man hör på tv eller läser i någon tidning.. Vad är nästa sjuka grej liksom ?


Dans

Idag förstod jag hur sjukt mycket jag har saknat att dansa !   Idag liksom.., första gången på tre år som jag faktiskt dansat över huvud taget ! Åhh!! Skit samma om det ser för jävlgt ut, i helvete heller att jag slutar igen ! Orientalisk streetdance here i come ! Vicka lite på höfterna där, skaka lite på axlarna där ! ÅHH!! Till och med min pappa blev helt lyrisk när jag berättade att jag har tagit upp det igen ! Satan i gatan att det inte är mer än en gång i veckan, ebba får vara min personliga danslärare så kan vi shakea här hemma i hallen !
myyysigt !


Sjukligt sjuk

Nu är jag sjuk, jag lovar ! Inte så där sjuk som man är när man inte orkar gå till skolan på måndagar ni vet, utan sjuk på riktigt !
Ebba är också sjuk, så nu sitter vi och skriver störda konversationer till varandra på msn (trots att vi sitter i rummen intill varandra och kan viska genom väggarna) för att vi inte orkar någonting annat, bara klagar över hur sjuka vi är....
Men jag ska nog sluta tänka på hur febrig jag är, för jag har nog faktikst feber, mitt huvud sprängs nämligen snart och min panna kokar !!!
Dags för te !
Puss och god natt !


Är vi frisörelever verkligen så speciella att folk orkar lägga ner sån energi ?

Idag fick jag höra att jag var "ideal-frisören", och varför ? jo för att jag hade hårband och skärp i midjan. Tydligen så är det bara vi som går frisör som har det, och tydligen så ser vi ut på ett visst sätt. Det var i alla fall vad jag och Anna fick höra idag och är det inte jävligt sjukt vad folk folk snackar? Troligtvis är det ju bara för att dom inte har någonting bättre för sig och bara behöver någonting att prata om och då är visst vi lättast att börja skvallra om...
Vad gör det om vi bryr oss om våra hår och tycker om att det faktiskt ser bra ut när vi orkar fixa det ?
Vi går frisör, är det inte ganska bra att vi försöker se efter våra hår då ? Jag skulle inte vilja gå in till en frisör som ser för jävlig ut i håret och beställa klipptid, jag skulle vända i dörren ! Dessutom så är det inte ofta jag fixar mitt hår, och jag tror att jag talar för nästan alla av oss när jag säger att man faktiskt inte orkar varje morgon. Ett hårband ! Hallå, det är min räddning när jag inte orkar med mitt hår, det är det jag använder för att dölja morgonfrillan !
Mysbyor är det tydligen fölk som kommenterar att vi aldrig har på oss, utan vi är så uppklädda varje dag. Jag tror nog att (i alla fall nästan) alla i våran klass har haft mysbyxor i skolan minst en gång, och varför är det så konstigt om vi inte skulle ha det ? Hur många finns det inte på skolan som aldrig, inte ens en gång har haft mysbyxor i skolan ? En hel del är min gissning !
Sen har jag en sak till som jag har hört och som jag har funderat på, Varför säger vissa att vi får betyg för hur vi klär oss ? Det är nog det dummaste jag hört! Vi klär oss precis hur vi vill, i mysbyxor eller inte, håret utsläppt eller draget bakåt med ett hårband, och vi gör det u t a n att det påverkar våra betyg !!

En regnig onsdag, men inga sura miner för det

Jag lovar, vårat kundpass idag måste varit det sjukaste någonsin i brinells historia ! Så därför har jag skrivit en fin liten berättelse om detta ! :
Alla är sjukt trötta, och framåt halv fyra, fyra sådär börjar det märkas rejält !
Det börjar med en diskussion om hur man ska ha pålägg på mackorna och fortsätter sen med vad man skulle göra om ens pojkvän skulle ramla ner på golvet och dö under sexet. Tilda börjar till och med efter en stund fundera seriöst på hur hon skulle göra sig av med den nakna kroppen. Alternativ som kasta ner honom från loftet eller balkongen dök upp.
Efter denna konversation kommer en man in i hallen när vi sitter inne i teorisalen :
Hannah med H på slutet : - ååhh, vem var det ? (väldigt intresserad)
Sofia: - Det såg ut som en försäljare...
Jossan: - åhå vi går och kollar in honom !!!
Våran lärare Ingrid har suttit med oss och hört vad vi paratat om så hon går ut och berättar för honom vad vi precis sagt vilket resulterar i väldigt höga skratt och en och annan tomat...
Men inte tar det slut där, nej nej.. för det var väl klart att Jossan gjorde en "sexig" pose med en väldigt utputande rumpa under spegelputsningen, och vem kom fram till henne då om inte försäljaren, tar upp en rakapparat och säger :
- Den fungerar bra den här du !
Och vad hände sen, jo, Hannah, Hilma, Jossan och jag står ute i köket och ska äta muffins när Hannah kommer på att den snygga mannen kanske vill ha muffins också och att vi borde gå in med en till honom. Detta leder ju i sin tur till olika förslag på hur detta ska göras på ett bra sätt och hannah gestaltar en idé som hon precis kommit på.
Hon sätter muffinsen (i den vågade u-ringningen) mellan sina (väldigt fylliga) tuttar och skådespelar vad som kommer ske om hon går in till honom så :
Hannah: - Vill du ha en muffins ? (Himlar med ögonen)
Försäljaren: - Vilken av dom får jag ta ?
Många olika förslag och skratt senare kommer våran lärare Nina in i köket, och såklart häver Hannah ur sig :
- Nina, Sofia vill ge försäljaren en muffins !!
Hon går iväg en stund men kommer snart tillbaka och säger:
- Sofia, han vill gärna ha en muffin så gå och ge en till honom !
Jag bryter ut i skratt och faller ner på marken, men Hilma lyfter upp mig och leder mig in till den snygge försäljaren och jag som fortfarande skrattar så tårna sprutar överlämnar muffinsen samtidigt som jag hör alla andra garva i köket.
Nu kan det ju låta som att det är nog med roligheter för detta kundpasset men icke sa nicke. Det var nämligen såhär att när vi väl skulle sluta sen och var påväg ut ropar försäljaren  :
- Hej då ! Och tack för muffinsen !
Detta följs av Ingrids kommentar :
- Tjejer han är här nästa onsdag också !
Jossan frågar :
- Fråga vad han vill ha  för fika då !
Ingrid svarar :
- Kladdkaka med grädde
Och då kommer Hilma med den här kommentaren :
- Med Jossan på ??!

Men nog med flams för denna dag, nu ska jag ta hand om min sjuka sambo !


mintokigavänsanna

- .. "så då kan jag flörta med dig", säger man verkligen så om man ens vill ha en chans? Vad förväntade han sig för svar liksom "ja visst, gör du det!" ?

Rolig konversation vi hade kan jag lova !
Nu är det snart sexmenistan, så god natt, god natt !


Ettornas dag

Ebba bad mig blogga för att hon vill ha reda på vad som händer i mitt liv (den kvinnan kan bara inte få nog av mig ! ;)  )
Så nu skriver jag väl lite då  !

Det var ettornas dg idag, så vi tvåor hade förberett en make over för dom , finfina blev dom, och så lite lekar och massa fika !
Det blev lite smått och gott så som irländsk julafton, lite vatten + mjöl och så lite korv !
Sexton rumpor fick vi studera noga också då dom var tvugna att bokstavera sina namn med dom.
Det roligaste var nog ändå fikat då vi hade förberett lappar med olika frågor på om alla personer i klassen, och så skulle ettorna gissa vem som hade gjort det som stod på lapparna. Dom fick reda på en hel del grejer som dom nog egentligen inte skulle veta tror jag :P 

Innan jag slutar skriva kan jag ju berätta att Ebba och jag ska åka till Jessica och Emina nu ikväll och äta taccos!
Ska bli riktigt gott och riktigt mysigt !

(fick du läsa något intressant ebba som du inte redan visste?)

Tick tick tick...

Vi alla har väl haft den där jobbiga dagen någon gång. Den där jobbiga dagen då alling går fel, då det inte alls blir som man tänkt sig. Den där jobbiga dagen då man har allmänt ont i huvudet hela dagen, då just det man är sugen på är slutsålt i cafeterian och då allting känns ännu värre för att kaffemaskinen inte fungerar när man behöver den som mest... Det var den jobbiga dagen för mig idag. Tre veckors samlade känslor bröt ut efter skolan när mitt internet inte fungerade. E t t   j ä k l a   i n t e r n e t   f i c k   m i g   a t t   b ö r j a   t j u t a .
Det var droppen den här jobbiga dagen, den här jobbiga veckan, den här jobbiga månden. Jag måste lära mig att hantera mina känslor på ett bättre sätt. Jag kan inte bara försöka gömma allting på en oanvänd plats i mitt huvud där jag inte rensar så ofta för tillslut kommer det fram, och då kommer allting på en och samma gång ! Jag är som en tickande bomb som kan explodera precis när som helst, och det finns ingen garanti för att den som står mig nära inte kommer vara dränkt i mina tårar !


Vad är hemma ?

Nu sitter jag här i lähgenheten och väntar på att klockan ska närma sig fyra så jag kan gå ner till stationen och ta tåget till Tranås. Tänkte nämligen lämna Nässjö för helgen !
Men precis nu började jag tänka på en sak, vart tusan är mitt "hemma" ?

Är det hos pappa i sommen, där allting just nu är kaos, ser ut som skit pga allt byte av rum och två tillkomna familjemedemmar ?
Eller är det hos mamma, där jag inte ens har bott på riktigt eller varit skriven i över två år ?
Eller är det här i Nässjö, på elevboendet som jag flyttade till bara för att fly från allt annat ?
Att jag aldrig har tänkt på det här innan, jag har fasen bott i en väska i två år, sovit på minst två ställen i veckan, inte ens orkat packa upp bagen innan jag åkt iväg igen till nästa ställe, inte funnit ro eller känt vart jag hör hemma.

Så nu bestämmer jag att det här blir mitt "hemma", där jag för en gångs skull kan packa upp mina grejer och ha var sak på din plats, där det bara är mitt !
Här i lägenheten som jag inte ens orkar städa, där det krånglar med tvättider och jag måste laga min mat alldeles själv ! Hemma !


Ida?

Som sagt så var jag ju ledig idag, så jag passade på att ta en tripp till sjukhuset!
Fy vad läskigt det var ska jag säga er,  jag har aldrig varit på sjukhus utan min mamma en enda gång i hela mitt sjuttonåriga liv ! Och vet ni vad som hände?
Jag sa till i receptionen och allt sånt och hon som satt där i luckan tog lite information och sa "vasågod att sätt dig i väntrummet"
Så jag gick och satte mig på en av stolarna, tog upp en tidning och började läsa.
Sjukhusfolk kom ut och ropade upp namn efter namn:
- Ida? Är ida här? Nehe...
Och jag fortsatte läsa,
Efter typ en timma såg jag en sjuksköterska titta på mig och säga:
- men är det inte du som sitter där som är Ida?
Jag skakade på huvudet och hon gick iväg. Men kort efter kom hon tillbaka,
- heter du palm i efternamn? Ja då är det dig vi har ropat på.
Så dom hade fel tilltalsnamn (eller vad det nu heter) inskrivet på mig i deras datorer, hur lustigt är inte det ?
Men jag fick ju hjälp till slut i alla fall, eller hjälp och hjälp, jag fick prata med en doktor och han sa att han inte kunde hjälpa mig. Så var det med den timmen av väntan !


Dålig natt + kundpass

Hej och hå

Somnade vid typ halv två inatt, väldans jobbigt faktiskt,
men vad som var ännu jobbigare var att jag vaknade halv fem imorse av att jag hade sån sjukt hemsk huvudvärk men ingen alvedon ! :(
Fy vad hemskt det var, låg vaken i en timma och halvt grät tills jag äntligen kunde somna om igen...

I alla fall så hade vi i klassen vårat allra första riktiga kundpass idag !
Läskigt värre och jag höll på att pinka ner mig av nervositet när jag insåg att jag hade två klippkunder !
Men det gick faktiskt väldigt bra !

Vi får alltid frallor på kundpassen eftersom vi måste vara i skolan så länge och idag  blev det tre stycken över.
Då var våran lärare gullig och sa att vi som bor själva fick ta med oss dom hem. Jag och Elsa fick en och en halv fralla var, så nu sitter jag här med en sjuk Ebba i min säng och har precis ätit upp dom <3 ;)

Imorgon har  vi prkatik men jag ska inte börja på salongen förän nästa vecka, så jag är ledig.
Det betyder att jag kan sitta uppe hela natten och försöka förstå det här tokiga bloggpåhittet.
Det blir till att tvätta lite också, och troligtvis så blir det den dagliga traditionen med en kopp te och gamla  avsnitt av OC i Boobies rum !

Jag gör som alla andra och skaffar blogg

Nu har jag tagit mod till mig och skaffat en blogg efter att ha funderat på det typ hur länge som helst !
Vem vet vad tusan jag ska skriva om egentligen?
Mitt otroligt roliga liv på elevboendet med min sambo och classmate Ebba?
Eller kanske om min fruktansvärt sexfixerade klass?
Om min emo till lillasyster eller kanske mina obefintliga killproblem?
Vem vet vad som dyker upp här egentligen, jag får vara lite påhittig,
vad jag faktiskt vet är det att Ebba har kokat vatten nu så att vi ska ta oss varsin kopp te, vira in oss i lite filtar och titta på gamla avsnitt av OC (vilket för övrigt har blivit mitt nya favoritprogram)

Kanske får jag ett ryck och skriver lite till efter det.

Puss och hej

RSS 2.0